peace and love

ojoj, några dagar att ta igen här såg jag..hmmss..
fredag - var på julshopping med Natalie och Maria i Örebro, vilket var görmysigt. var borta hela dagen och bara strosade runt i en massa affärer. Fick lite noja för min ekonomi men så fick det vara, kom ju ändå på den briljanta idén att ge kvittona till mamma för att se hur mycket hon ville ge bort i julklapp. kvällen spenderades med Natalie och Alex, var rätt så slöa så vi satt och pratade strunt och rökte vattenpipa.
lördag - var toktrist. kändes som julafton redan vilket bara är en massa tid som flyter förbi i takt med att rastlösheten ökar. spelade ett antal "vändtia"-omgångar med lillebror och önskade att vi kunde hoppa över jul för det här året.
söndag - julafton - nästan lika tråkigt som alltid men dock en strimma gladare (iallafall till en början). Började dagen med middag hos farmor (och eftersom man är där varje måndag och äter ändå så var det inte allt för spännande, med undantag för mamma och morfar). Farmor och jag råkade i luven på varandra som vanligt, men det rann ut i sanden ganska fort så vi slapp förstöra stämningen för de andra. Min vän räddade mig i allt kaos när hon ´ringde och pratade bort ett antal minuter - wiie. Sen var det dags att åka hem, Kalle Anka-dags. Javisst sa jag och Andreas och parkerade oss framför datorn och tv-spelet. kvar satt morfar, moster och pappa och tyckte att det var det roligaste de sett på länge. Min moster är det bästa som finns, det går liksom inte att ha tråkigt runt henne - schizofrän :] julklappsöppningen gick som vanligt, Ina drog igång och "lekte" jönsson, vilket resulterade i att historierna drog iväg en aning. Efter ett tag blev det för mycket för henne så morfar och hon åkte. Men innan hon åkte kom hon fram och tog mig i handen och sade: "jag hoppas att du blir glad någon gång Sandra", det tyckte jag var fint sagt.
Till slut tröttnade jag på julefriden och gick till Aldrin's där Natalie och hennes familj firar jul. Där var det betydligt roligare (förutom hoten om framtida släktskap, haha), vi lekte med ismaskinen, drack baileys och smög med julsnaps under bordet, haha. fick görfina julklappar också, nu är det bara att komma på något lika fint att ge tillbaka :)
måndag - juldagen, widdelihoo. umgicks med min vän :) satt först hos mig och drack en del, sen gick vi upp till knekten och hans vänner och drack lite mer och sedan vidare till Malou där det blev för mycket av det goda. Kom i allafall fram till att jag är urdålig på fia med hutt, vilket jag skulle få bekräftat av huvudvärken dagen efter. Vidare till Statt :) kan inte påstå att jag kommer ihåg så mycket men vissa stunder är klarare än andra. Det var både jobbigt och underbart att få träffa mina brudar, blev en del tårar, skratt och kramar. Efter statt blev allt galet, på väg hem men vände plötsligt och gick någon helt annanstans. hamnade på någon mystisk efterfestliknande tillställning men jag pratade mest i telefon och ville gå vidare, var så fruktansvärt trött. Min mobil var glad och ringde hela natten, vilket höll på att driva folk till vansinne - men jag tyckte att det var helfestligt.
tisdag - vaknade och mådde inte direkt toppen, dessutom med en hårboll som hoppat upp i sängen för att slicka en i ansiktet och busa (kanske bör tilläggas att det är en hund som är föremålet för min beskrivning). Till slut började jag att må lite bättre och världen började att kännas lite bättre att befinna sig i. Ringde pappa som fick hämta mig vid tre och åkte hem och duschade, satte på mig mjukisbyxor och tänkte bara ligga i sängen och se på film hela kvällen. Men eftersom människan är en sådan fantastisk (??) varelse så gjorde jag mig iordning och åkte upp till natalie och satt och pratade strunt med henne, alex och pontus istället. skulle lyssnat på musik och druckit te egentligen men så blev det ej, vi glömde liksom bort det och blev tröttare och tröttare istället. Resten av kvällen är sekretessbelagd.
onsdag - vaknade upp och kände att jag nog borde sovit ikapp några timmar till när jag ändå höll på men struntade i det och gjorde mig iordning och åkte upp till Natalie, vi var ute och gick på en görlång promenad - vilket var görhärligt. kändes som vår ju. Kom tillbaka och skrattade lite åt rullstolsmaffian, Pontus och Alex som lekte med rullstolen (en 07:a) som Lille-man fixat under dagen. Skall bli roligt att se dem på nyår, ohja. Åkte och handlade med Natalie, mamma och pappa, sedan hyrde vi film och köpte thaimat. Åkte vidare till mig och åt, såg på film (like minds). Sedan ringde Alex och Pontus så vi åkte och hämtade dem och köpte godis, åkte tillbaka och tittade på walk the line. Efter det spårade kvällen ur i olust - det spelades gitarr och sjöngs och det blev galnare och galnare. lagade massor av våfflor som vi åt upp hälften av, hehe - för vem vill äta disktrasor, egentligen? När jag sedan skulle skjutsa hem allihop övergick det glada och busiga till total galenskap. Vi praktiskt taget låg på Pontus uppfart och skrattade med rullstol, tvättsvampar och tanken på grisfötter och riktiga män, haha. Tror nog att Putte trodde att vi var en del fulla, men det blir lätt så när man har roligt. TOKTOKTOK - egon.

gänget o'ja på bakäventyr.

ÅH - mys till tusen igår när det var dags för julbak :]
Har varit planerat så väldans länge att vi nu började att bli osäkra på om det skulle bli något utav det överhuvudtaget. Men som alltid så lyckas vi förvåna oss själva...
Hämtade upp Natalie, Alex och Pontus och åkte och uträttade diverse sysslor innan det var dags för handling. Stackars Pontus som måste hoppa omkring på kryckor men han verkar lika glad för det, och om inte annat så får man ju öppna drickor i butiken innan de ens blivit betalda.
Vi införskaffade florsocker, solroskärnor, choklad, grädde, sötmandel, julmust, (glögg) och diverse andra produkter.
åkte sedan vidare hem till familjen Karlsson och satte igång med bakandet. Det bakades pepparkakor i mängder, knäck som gav gratis brännskador och världens finaste pepparkakshus som hade en del rastainslag. Drack dessutom glögg och julmust och blev varma & glada. Mycket mjöl (kanske på ställen där mjöl ej borde befinna sig) , många skratt och heltokigt :) blev en del oseriöst i slutet med diverse snuskiga inslag men det blir lätt så när man har skapat bröst, manskärlek, kärleksfulla kaniner och dessutom har fått tag på en strut som sprutar ut någon vit, kletig sörja överallt ;Þ
Det var en toppenkväll med gladmedicin, jag tycker så mycket om dom så att det spritter i hela kroppen - kärlek.


är det inte underbart när folk bjuder på sig själva.

Nu ska vi se - skall försöka att sammanfatta den sista tidens händelser..
torsdag - slöumgicks med Natalie och Alex, pratade en massa dumt, åkte en massa bil & åt glass. Jag skrattade så att jag höll på att köra av vägen. Har nog kommit på att det där med att göra fler saker än en samtidigt nog inte riktigt är min grej (man kanske är man trots allt), och då speciellt inte köra bil, äta glass & skratta.
fredag - sista dagen på LIA:n. trist att behöva lämna alla toksöta ungar men jag fick ju görfina teckningar av dem innan jag gick som jag skall spara tillsammans med kortet som vi tog. När jag slutade kom min vän så vi gick förbi mig med en massa saker och sen vandrade vi ner på stan och fixade lite grejer, köpte bland annat ett nytt hårspray och lussekatter. gottgottigottgott. Kändes som att vi var på stan i en evighet vilket vi nästan också var - innan vi beslutade oss för att om det skulle bli något av kvällen så var man nog tvungen att åka hem och ta en dans med duschen och utföra en massa andra festfina aktiviteter. Hämtade upp Natalie och Emma efter en stund och vi åkte och köpte öl, sedan åkte vi hem till mig och hade en tokmysig kväll med öl, vattenpipa och lidlglass :] fick även besök av några ytterligare festprissar vilket gjorde stämningen ännu bättre. Dessutom fick man ju träffa sin myskompis numbero uno, hehe. Självklart vann jag valet - men hey, who's your daddy ;) blev en hel del vakna timmar och på gränsen till självutplåning i form av sömnbehov, men äsch - sova kan man väll göra någon annan dag.
lördag - vaknade sent (av att det ringde några tokar och ville prata en massa) , gick upp ännu senare. men det blir lätt så när det är mycket mysigare att ligga kvar i sängen. Detta resulterade såklart i att det blev väldans stressigt när man bestämt att man skulle titta på hockey klockan 15.00 (studsade in i duschen tjugo i) - men jag klarade det nästan i allafall. Efter hockeyn införskaffade jag och Natalie oss en varsin kebabtallrik (för det tyckte vi minsann att vi var värda), sedan hyrde vi film och hade myskväll. Vi var väldans trötta & slöa men det var skönt att få spendera en lördagkväll på ett sådant vis. Lekte ännu en gång frisörer och fixade till mitt hår ytterligare. Tror dock inte att mitt hår och den där saxen har mött varandra för sista gången..
söndag - skulle åkt med Natalie till Grums och tittat på hockey, men eftersom jag hade en praktikrapport att skriva tog jag mitt förnuft till fånga och började att arbeta med den, vilket var tur då jag satt med den hela dagen. jobbigtjobbigt - men skönt när det var färdigt. besökte pappas jobb för att låna skrivaren och det är nog alltid lika mysigt på det där stället - tamejfan det känns som hemma.
måndag - tillbaka till skolan, kändes trots allt ganska skönt. Men lite svårt att förstå hur människor kan bära på så många aggressioner och hitta så många fel överallt. Fick betala 605 kronor för några nya böcker som jag kanske inte riktigt hade räknat med - kändes lite trist, nu innan jul och allt. Redovisningar nästan hela dagen så man var en del slö i huvudet när man slutade, fick skjuts hem av Erika - glänste i martins finbil, haha. och bestämde oss trots våra korkade klasskamrater att vi skulle iallafall gå på julfesten. sagt och gjort - hem och duscha, byta om och snabbt iväg igen..
... och jag ångrar inte en sekund. Var längesedan jag hade så roligt tillsammans med så många människor. åt gröt och skinmackor för glatta livet och trots att vi hängde med lärarna och FL så skämtades det om den där fickpluntan som jag bytt ut mot en helrör - som öivind druckit upp under bordet m.m. helt galet. Julshowen från FL1 var tokrolig - skrattade så att jag trodde att någon skulle be mig att gå ut därifrån - men äsch sånt får man göra när det är julfest. Dock blev dansandet runt granen för mycket för oss så vi gömde oss i källaren, haha - men det var trevligt att få se en annan sida av skolan också.
"DET ÄR VI SOM ÄR KY" ;]
åkte hem och somnade trött, mätt och glad.
tisdag - ännu fler redovisningar, ännu mer gnäll.. nej usch, finns inte mycket positivt att säga om tisdagen som sådan, i allafall inte den första halvan - så jag besparar er helt enkelt den läsningen!

stackars man i rutig skjorta..

..som jag nästan körde över i natt.

sådär ännu en helg till ända, en nykter sådan fick det bli till och med.
Jag har liksom fått en förkärlek till det här med att skriva blogg direkt efter helgen, antar att det är då som det händer mest grejer i mitt liv - eller händer saker överhuvudtaget kanske man skall säga.
fredag - trött, seg och hade ingen lust att göra något överhuvudtaget. Men eftersom Emmas flyttkas går på måndag så var det självklart att man var tvungen att få umgås lite med henne innan dess. Så jag, Natalie och Alex kidnappade henne och körde henne till Emelie och Emily där vi hade myspyskväll och lagade mat. Efter det var det dags för en bilåkarsväng. Efter att vi släppt av Emma hos en manlig bekant, blev allt galet. Jag, Natalie, Alex och Pontus åkte runt och busade, letade efter Lommen, tvättade bilen på statoil och hjälpte en rondellhund att fly. Hade fruktansvärt roligt, Alex och Pontus är total gladmedicin - önskar att det gick att sälja sådant som de innehåller på burk, haha. Blev en del sent men det var det värt, fallera.
lördag - sov rätt så länge, sedan var det dags att hoppa upp ur sängen och göra sig iordning. Dags för en tur till ishallen med Natalie, Alex och Pontus för att titta på hockey, mina praktikbarn spelade nämligen match :) De var så duktiga så och lagom nivå på nervositeten var det också för den delen, 18-1 blev slutresultatet och jag var en mycket stolt praktikant. Kommer att bli en massa roliga samtalstunder imorgon kan jag tänka mig. Efter det åkte vi hem till familjen Karlsson. Natalie och jag plattade och gjorde flätor i Pontus hår, djungelgeorge - haha. sedan sjöng vi massa låtar och gjorde upp planer inför sommaren - det skall börjas i tid sörru. Åkte hem, duschade och gjorde mig iordning, massa krångel inför kvällen men de rätades ut i takt med att man slutade att bry sig om dem. Skulle egentligen festat men tyckte att "körabilochkommahemnärmanvill" lät mycket bättre. Sagt och gjort, jag, Natalie och Julia åkte på inflyttningsfest i Karlskoga, Annelie som skaffat en helmysig lägenhet. Mycket roligt att träffa vännerna från skogen igen, även om det känns att allt inte riktigt är som förut. Efter fem tomma ölburkar från julias sida åkte jag och Natalie tillbaka till metropolen Kristinehamn, har hört att man kan få rabies om man stannar i karlskoga för länge...
Åkte hem till Stefan en stund och hälsade på hans och Dannes öldrickartillställning, kände mig inte på det bästa humöret men var klok nog att vara tyst, vilket gjorde att allting blev lite lättare :) skjutsade Danne till statt vid innan jag och Natalie åkte vidare på det andra (eller tredje) biläventyret för helgen. Blev en tur till björneborg, degerfors och karlskoga innan det var dags att avsluta kvällen, fick dessutom med oss en ny souvenir hem - en rondellko. såg så ledsen ut där den stod bland granris och annat hemskt så den fick åka med oss på en tur... När kristinehamn ännu en gång stod på resschemat fick vi skjutsa hem en full och knäckt Knekten som undrade vad det var för fel på oss brudar. Åkte hem utan att fundera vidare på den frågan - det har väll aldrig varit fel på fruntimmer?
söndag - trött som tusan när jag vaknade framåt elva, kändes som man festat i flera dagar eller något liknande. Gjorde mig iordning och hämtade upp Natalie och sedan var det ännu en gång dags för ett antal timmar i ishallen. väldans Gôrduktiga spelare dagen till ära faktiskt, bäst var lillebror när han tacklades så hårt att plexiglaset lossnade, inget stor och köttig han är för det då ;] hahaha.
Resten av dagen blev det söndagsslöande för hela slanten. mjukisbyxor och te är härliga grejer det, kunde dock ha varit mer aktivitet i mobilen, men man kan ju inte få allt härivärlden heller.

Summa samarin - En perfekt helg då man utfört en massa plikter, unnat sig en massa roligheter och varit SAKLETARE på heltid.

dessutom har jag tydligen vunnit sm i att inte svara i telefonen ;) haha.

En unik helg, men ändå så lik alla andra.


måndag. tillbaka till vardag, verklighet och allt det andra.
helgen har varit helt okej, blev bra mycket bättre än vad jag anade.
i fredags vart det efter många konstiga och långa bilturer (tydligen lite småsvårt att åka från punkt A till punkt B, speciellt när bankomater och annat är väldans viktigt för kvällens fortsatta utveckling) äntligen dags att träffa min vän och mysdricka folköl & rödvin. spelade en massa gitarr och sjöng hemskt ända tills klockan rusade iväg för att få oss att sluta. Fick sedan skjuts till biljarden av en trevlig nyfunnen bekantskap som mot alla odds stannade kvar med oss hela kvällen, trots att biljarden såg ut som handlar'n en torsdagseftermiddag. trevligttrevligt. åkte sedan vidare till Ida för att säga hejdå till Magnus, vilket blev lite ledsamt (speciellt när man fick reda på alla: "jag tänkte.." dagen efter).
Och som den gentleman som min nyfunna bekantskap var(är?) så fick jag skjuts hem.
lördagen började tidigt - skulle egentligen gå upp väldans tidigt och gå på mina praktikbarns basar, men gick upp lite senare och åkte och tittade på lillebrors innebandymatch, gick inget vidare men jag var lika stolt ändå :] efter det blev det en del spenderade timmar i soffan innan det var dags för en dans med duschen och diverse andra aktiviteter som hör till när man skall göra sig festfin. Hämtade upp Emma och Emelie och sedan bar det iväg till maxi för att inhandla födelsedagspresent (kanske den sämsta jag köpt men hej - grattis ändå liksom). vidare till hultet för kalasande, var faktiskt väldans roligt - trots att man var nykter och trött som ett popcorn (natalieord). längesedan man dansade så mycket. Efter en mycket farlig & lite småbusig biltur kom vi äntligen fram till statt där det var tvunget att dansas lite mer. Roligt att träffa folk som man inte har sett på länge :) mycket snällt av Emma att betala in mig, men hon skall att få tillbaka de där pengarna inom en snar framtid, var så säker. ett extra tack till Daniel för att du är så gulligt ärlig och för att jag vet att vi står varandra närmare än vad vi många gånger inte visar. emma och jag smet från statt vid halv två för att hungern tog övertaget och vi tyckte att kebabtallrik verkade ganska lämpligt. gick hem till henne och åt innan jag skjutsade hem emelie och åkte vidare för att äntligen få sova.
sen så var det söndag, fick leka duktig dotter och hämta min förvirrade mamma som av någon mycket konstig anledning kommit på under lördagsnatten att hon nog kanske bodde i björneborg. Sedan vart det hockey (för ovanlighetens skull), gick dock inget vidare och pontus var riktigt busig, dessutom hade jag ju fullt upp med att kolla vart mina praktikbarn höll hus - eftersom de sprang oavbrutet i 2 ½ timme.
söndagskvällen bestod av bilkörning till diverse platser, pasta & carbonara, fruktsallad & vaniljsås, mystiska filmer om hundar och pojkar som slogs och slutligen en stund med frisörNatalie som ägnade sig åt hårfärgning och...  hårklippning.

Fortsättning följer...

dom säger att det sitter i huvudet.

..men jag tror att det var längesedan jag kände mig såhär tom.

sjuk, fortfarande. Har dock varit på praktiken de senaste två dagarna och smittat ner barn.
på något sätt var det skönt att vara tillbaka, lite rutin och vardagssliv. -är det inte sådant som
vi människor behöver..?
känns som att jag lever med en fot över kanten och resten av kroppen befinner sig i två olika världar,
tänk jag undrar nog lite försiktigt vilken av dem som är din verklighet.?
jag syndade litet igår, spenderar nästan mer tid där nu än någon annan, vilket min gode vän var tvungen att påpeka. Men jag kan inte hjälpa att det känns tryggt och lite spännande.

fredag idag då, december1. vet inte vilket av dem som känns mest tragiskt men jag antar att det kommer visa sig under dagen/kvällen.

tänkte avsluta med några fina ord från mina små charmtroll:
"Sandra, världens bästa vikarie"
"kan inte du stanna här för alltid?"
"jag ger dig en kram nu ifall du aldrig mer kommer tillbaka".
sötnöt's.