snöskred

Det blev en trevlig kväll igår, dock var förväntningarna lite väl höga när jag lunkade in på statt.
Med ens insåg jag att jag inte riktigt är ett statt-fan, men hellre det än mastis. Roligt att träffa alla gamla
vänner men saknade några ansikten. Det roligaste av allt var nog hemvägen då vi gjorde snöänglar i lyranrondellen och brottades i snön (jag vann).
idag mår jag bra, är dock trött men det kunde varit bra mycket värre.
Nu ska jag ge mig ut på snöpromenad.


festilurdjur

Nu: Krillehôla
Snart: första ölen
Senare: Kalajs hos Hanna
Ikväll: Statt

All in!

fin i (nagel)kanten

godmorgon. efter en dags ledighet med massor av jäkt bär det nu iväg till hamburgeriet.
Har dock en känsla av att jag kommer att vara en del nyttjeslös och i vägen efter gårdagen nageluppiffning.
Men men, huvudsaken är att man är där och gör det man kan, eller? ;) Har en hel del kvar innan jul men det får bli typ ikväll, börjar dock längta mer till juldagen än morgondagen. Blir som vanligt en del flängande för mig men det gör inte så mycket, kan plugga samtidigt med hjälp av ljudböcker, haha.

Nej, efter ett kort och innehållslöst inlägg ska jag nu återgå till mitt försök att klä på mig, idén om strumpbyxor imorgon och på juldagen kanske får tänkas om..

det går bra nu

Jobba jobba jobba.
Sådär då, veckan till ända - men det känns inte, uppgifterna är klara (- nu är det bara att börja på nästa.) och jobbandet är gjort, har gjort 20 timmar den här veckan, låter inte så mycket men det känns i min ovana kropp, jobbade 12.00-22.00 och 11.30-16.00 idag vilket gör att jag är en del trött. Känns som att man aldrig lämnade jobbet igår. Imorgon blir det till att gå upp och släppa in hantverkarna, åka till bergvik med mamma, jobba 11.30-16.00, träna, tvättid 18.00-22.00, kanske städa? Hmm, känns som att det bara kommer att smälla till så är det jul.
Snart gosar jag ner mig i sängen.

fnurra på tråden eller en hel fucking kabelhärva?

Redovisningen gick som väntat, bra men tog på tok för lång tid. Är dock lite imponerad över mig själv, att jag numera struntar i att förbereda mig, kastar papprena och improviserar. Det känns bra, och blir mycket bättre. Efter redovisningen råkade jag dock häva ur mig en mening som inte uppskattades och jag blev rörd vid armen och tillsagd att "det skulle uppskattas om vi kunde ge varandra kontruktiv kritik istället för att vara elaka". Ledsen, men det kan jag inte, det som kommer det kommer, om jag nu har saker att säga som inte är konstruktivta - när får man säga dem? bakom ryggen?
Jag har ett annat mycket större problem, de som jag inte tycker om, tycker jag inte om och that's it.
Försökte att sätta oss ner efteråt och ge varandra konstruktiv kritik men det kändes mer som ett spel för gallerian, känns hela tiden som ett steg framåt och ett tillbaka. Fine, visst, kör ditt race, vem är jag att slänga bort min energi på att störa mig, men när man börjar köra över folk då räcker det.

Otroligt skönt att det bara är några veckor kvar.


Ikväll blir det maxat, stängning för att vara exakt.

snor.

En uppgift klar, två to go before friday. Redovisningen imorgon får gå lite som den vill, blev ju ett smärre inbördeskrig igår så det ska bli intressant att se om vi lyckas hålla fasaden. Innan dess ska jag och Catarina äta frukost på universitetet, toppenmysigt. Resten av veckan består av plugg, jobb, lunch med Johanna och Catarina :] Förhoppningsvis får jag träna snart, den här förkylningen gör mig galen.
Hade hantverkarligan här nyss, men efter många positiva besked kom den första motgången, golvet och hörnet är fortfarande inte torrt så avfuktaren får vara kvar ett tag till. Innan de gick skrattade de och sade att det är roligt att ha det såhär i jul. Jotack.


det här med att inse faktum.

Idag har jag förlorat ytterligare en del av tonårskänslan, nämligen den att vara odödlig. Kommer
ihåg när man var yngre och början på en förkylning lätt kunde botas med några (?!) kalla bira. In i dimman och så vaknade man upp dagen efter och mådde finemang, på alla sätt. Det var en tid då inte ens bakfyllan hade börjat förstöra ens morgondagar. Tränade ju som sagt igår, för jag hade ju ingen feber (trots?). Vaknade dock upp vid fyra imorse och trodde att jag var bakfull, men vänta nu - jag slappade ju i soffan framför idol hela kvällen, det är något som inte stämmer.

Nu är jag hemkommen från något som kändes som livets längsta arbetspass, trots att det bara var fyra timmar (!), jag har feber och är genomförkyld. Heja mig! Heja trotsen!

Kanske är dags att inse att man faktiskt är normal och dödlig, och att bakfylla och förkylning är något som hör till,
eller så tar man en ipren till och önskar att febern är borta till imorgon eftermiddag så att man kan få gå iväg och träna ;)

febertopp?

Jag tränade ändå. Nu är jag snorig. samband? nej varför?
Även arbetandet är färdigt för idag, nu återstår pluggande, mat och tv.

Blev lite orolig för det där att träna med ont i halsen men tänkte att om jag inte har feber så tränar jag. Därför plockade jag fram termometern.
Resultatet:

.

(ja, jag vet att det är lågt och nej jag är inte halvdöd.)

förkylning på g?

Nu har jag sovit, känns mycket bättre. Börjar dock tröttna på okända män som springer omkring i lägenheten varje dag. Idag stördes jag i min "titta på nyhetsmorgon, läsa tidningen och mysa i morgonrock"-frukost av en målare, visserligen trevlig men man får inga direkta besked från någon. Försökte kolla om man inte kan få tapetsera hela väggen då mina kissekottar har vässat klorna på diverse ställen, men det visste han inte för han hade inte fått någon arbetsbeskrivning. Får helt enkelt ringa Leif och kolla, jag betalar gärna för det nu när de ändå grejar än när vi flyttar.
Vill så gärna träna, blev inget av det igår då sjuksköterskan avrådde mig + att jag trodde att jag höll på att svimma hos Catarina, blek var en underdrift. Har dock lite småont i halsregionen och något säger mig att det är farligt, men jag vill ändå. Kanske kan ta det lugnare än vanligt.

I eftermiddag blir det studiegruppsträff via FC och sedan arbetande, ledsagning mellan halv tre och fem-halv sex. Sedan bär det hemåt för fredagsmys och pluggning. Kristoffer är på julbord så jag tänkte parkera mig framför tv:n med böckerna. Imorgon blir det maxat.

ibland ser man löven på träden och ibland ser man fimparna på gatan

Värsta humöret idag? Ja kanske.
Blir lite negativ och ledsen när man är stressad, skulle behöva sisådär fyra extra timmar per natt.
Har de där två uppgifterna i specialpedagogiken som jag tänkte att jag verkligen skulle fokusera på, men så kommer gruppredovisningen i litt.vetenskap och det känns som att vissa är mer seriösa än andra. Skulle bara vilja ursäkta min tidsbrist och inte vara tillgänglig, men jag får så dåligt samvete. Resultatet blir att jag inte hinner med någonting utan att det bara blir en massa flängande. Idag blir det plasmagivning, förbi och kolla efter en bok, möta upp Louise, åka ut till hammarö och studiegruppa, förhoppningsvos träna osv. Så specialpedagogiken får tas... hmm.. ja... Jobbar imorgon och på lördag vilket inte minskar min stressnivå.
Ahhh...

Nu blir det mycket negativt här men imorse trodde jag att jag skulle få sova lite, till 08.30. Har nämligen haft lite problem att sova de senaste två nätterna vilket antagligen är en stor del i mitt humörnederlag. Hantverkarna skulle ha kommit igår men de fick förhinder (vilket resulterade i försening för både mig och Kristoffer). 07.10 ringer han idag, säger att han ska komma om cirka en kvart. 07.20 dyker han upp, borrar några hål och 07.35 kommer han in och säger: "ja då var jag klar för idag, vi kommer igen på tisdag". Det var tur att han var snabb ut för jag höll på att få frispel. 
Men nu är jag i allafall vaken och skall försöka att läsa igenom mina studiegruppsmedlemmars dokument inför mitt sammanfattande. 


under construction

idag är det hantverkardag. Skall bli intressant att se vad de hittar på.
Har en del ångest över att jag inte pluggar, känns inte som att jag öppnat en bok ordentligt på flera veckor,
men nu måste jag ta tag i det; nästa vecka blir hemsk. Inlämningsuppgift måndag och fredag samt redovisning på onsdag. Kanske skulle försöka att bli av med någon av uppgifterna redan den här veckan..

Det här är vad jag gjorde förra veckan, istället för att läsa:

.


hamburgare, cheeseburgare eller nuggets i den boxen?

Jag har inte riktigt bestämt mig om jag vill gå över till en "tala-om-vad-jag.har-gjort-idag-blogg"
men vi får se, kanske gör ett försök.
Igår var det arbetardags, fick uppdraget att åka förbi våxnäs innan och hämta en pommes skopa.
Som vanligt, nu innan jul så är det en mängd människor därute på bergvik, man lyckas alltid bli svett. Det här med pengar är ett intressant fenomen: igår sålde vi maxbox med hamburgare för 19:- och maxbox med cheeseburgare 22:-. Man frågar snällt om gästen vill ha hamburgare eller cheeseburgare i sin box och han/hon svarar då cheese. När man sedan ber om 22:- blir de lite mindre glada och säger att den kostar 19:-. Man förklarar då vart skillnaden ligger och de blir inte särskilt mycket gladare men... slänger fram en femhundralapp! what? Sådant här har jag svårt att förstå, Kristoffer försökte förklara för mig att det handlar om att de förväntar sig att betala 19:- men jag fattar ändå inte, 3 kronor. är det så illa? Tänker skylla min oförståelse på pappsen som brukar vilja betala för människor som börjar att diskutera sådant här i kassan.
jag vill inte säga att det oftast är pensionärer men ibland. Igår fick jag en beställning på en naturell hamburgare, trodde jag, fick tillbaka den med förklaringen att det skulle enbart vara bröd -inget kött, ingenting.
hursomhelst, fick jobba över vilket innebar ingen träning men mer pengar, vilket jag tyckte var en bra idé. Så istället för att jobba 11.30-16.00 jobbade jag 11.10-17.00 widdelihoo.

Tar träningen nu istället.
I eftermiddag måste jag ta tag i pluggeriet, tvätten och en massa annat.

Ballongen är dum

Tydligen många som gillar monarki i det här landet, synd.

Anyway.
Folkes kalas var mycket mysigt, ballonger, barn, tårta, kakor, trevliga människor, Dora etc.
Insåg dock att det är svårt att slappna av i närheten av barn i plural, reflexen är ständigt påslagen.
Tror också att tvååringar är sötast, när de är sisådär 4-14 vet jag inte hur jag ska bete mig. Kände också
ett visst lugn över mitt nivåval vad gällande lärarutbildningen. Förskolelärare? hur tänker man då? jag skulle bli knäckt.
ikväll har jag bestämt mig för att vara en snäll människa och avsäga mig datoransvaret, får lite ångest över att jag då inte kan plugga (för det skulle jag säääkert ha gjort om datorn varit hemma) så det kan hände att jag sitter uppkrupen i soffan ikväll med mitt anteckningsblock och en hederlig bläckpenna. eller?

På tisdags är det dags att få en sådan där god dialekt igen, längtar redan.
Men innan dess blir det till att jobba på hamburgeriet.

avskaffa monarkin?

Ett bröllop för 64 miljoner kronor,
hmm... är inte det skattefusk så vet jag inte.
64 miljoner, det är ganska många lärar- och sjukskötersketjänster det.
SkitSverige.

bussarna åker sitt varv

Jag måste få sova! Känns som att man har sovit fyra timmar på två dygn.
För att inte det skulle vara nog har febern eskalerat och när jag var uppe vid fyra inatt hade jag
inte riktigt koll på vem, vad eller vart jag var, samt vad som hade hänt på riktigt och vad som bara fanns i mitt huvudet. Nu ligger jag nerbäddad med datorn på magen och Siri och Maj(-)lis på var sin sida. Rätt mysigt, går ingen egentligen nöd på mig, men när man endast har en föreläsning i veckan gör samvetet lite extra ont då man inte är där (särskilt eftersom jag inte var där förra veckan heller). Men jag vet hur det blir, man pallrar sig iväg och sedan inser man efter tio minuter att "va faan gör jag här?, det är är ju jättetråkigt". Nej, då stannar jag hellre hemma idag och blir en friskis, vill inte riskera att vara sämre imorgon för då skall jag börja mitt decemberschema på hamburgeriet. Pengar :]

Skulle vara skönt att få sova lite, men 07.20 kom hantverkarna. Sedan kom de in och sade att de var klara för idag: 07.55. Tänk om de hade kommit vid 12.00 eller något istället, så att jag hade fått sovmorgon, har ju som tidigare nämnt rätt svårt för det där med insomnande.

Idag fyller världens sötaste onge två bast och på lördag är det jag som går på kalas :)


Ta en dos till? skulle inte tro det du.

Har haft en av de värsta nätterna på länge, biverkningarna bara sköljer över mig.
Var uppe ett antal gånger och visste inte vart jag skulle ta vägen, armen ömmar, ryggen värker något fruktansvärt - till slut kunde jag inte ligga ner alls, kändes som att ryggen skulle gå av.
Huvudvärk, feber, halsont, snorig, illamående etc.

Är inte lika stolt över gårdagens beslut längre.