bättre sent än aldrig



Äntligen! Ingen är så nöjd som jag.
Nu återstår bara Andreas utlåtande.

boktryckarkonsten min befriare

Idag är det en sådan där dag då man känner att man lever, på många olika vis. Fick någon form av rebellkick som resulterade i att för en sekund eller två trodde att jag var 15 igen, vilket gjorde att jag strosade kring några varv på stan istället för att åka upp till den stundande föreläsningen. Jag åkte upp, till slut...
Skall försöka att ta in ordet livskvalité i min vokabulär, hade först tänkt epikurism eller hedonism men det känns lite väl ambitiöst.

"Ibland ser man grenarna på träden och ibland ser man fimparna på gatan"
Idag är det inte en sådan dag.

Imorgon blir det förhoppningsvis mera bokrea, för att citera en vän "I like".
Resten av schemat består av stanspring med Johanna, pluggeri, eventuellt ledsageri och flütthjälp.
Trevelens.


är nästan mer trött på os än på snön.

Idag är det en bra dag, känns som att jag har hunnit med en hel del. Lite trist att vi slösade två timmar och en hel del pengar på att kopiera en avhandling som vi sedan fick reda på på var med på fel litteraturlista men men, tur att det bara var pengar och inte energi.
Lunchen var mycket trevlig (särskilt när Johanna hittade dit ;]), skönt att få koppla bort pluggeriet och bara prata strunt en stund.
Innan jag åkte från universitetet hade jag en bokad tid hos lärar-syon, trodde att jag hade kontroll på läget men fick en hel del att fundera över. Tycker dock inte riktigt att man får de svar man behöver, eller vill, ha, men vi får se. Får börja om med mina plus- och minuslistor.

Resten av veckan består av flertalet trevligheter, särskilt lördagens 25-årsfestilurande.


att få humöret på rätt sida linjen igen

Kan inte påstå att jag njuter av att det är fredag,
humöret är uselt vilket kan bero på stressandet.
Har inte heller släppt gårdagens dugga heller då hjärnsläppet antagligen kostar mig godkänt.
Men men, får glädjas över att det inte var någon salstenta, och någon gång skall väl bli den första att misslyckas.
Helgen består av jôbb, min svårighet att säga nej kostade mig dock 3 ½ avlönat arbete och ersattes av 8 timmar idellt arbete, mumma. Men självklart ska det bli roligt.

<


Sluta skrämma upp mig.


Det var inte hennes tanke att själv komma åter till väldet.


"Du flyger högre än oss andra
Man får se upp varenda gång
Först när du tar dig ner på jorden
Först då kan jag va din vän"


slukbokare

Jag erkänner. Jag tyckte inte att Gömda var bra. Jag, som självutnämnt mig till en förespråkare för den s.k. låga litteraturen. Jag, som alltid vill slå ur underläge.
Början var bra, jag klistrades in i boken och den spelade på strängar som jag helst inte vill skall röras. Mina minnesbilder flimrade förbi i samma takt som ögonen följde texten nerför bokens sidor och när jag stängde den första kvällen ville jag aldrig öppna den igen. Den välbekanta känslan av det där otrygga väntandet höll mig vaken en stund.
Igår gav jag den (och framför allt mig själv) en ny chans. Man kan faktiskt inte strunta i att läsa böcker bara för att de framkallar en obehaglig känsla. Självklart gick det bättre den här gången, sidorna flög fram och utan att jag visste det var halva boken läst. Dock var det något annat som hänt, jag fastnade vi att ordvalet ständigt var detsamma, att bråken och replikerna var identiska. Visst är det ett av syftena; att det är en never ending terror men särskilt replikerna fick mig att tappa intresset.
Jag läste ut den imorse, besviken. Från att ha kastats in i en spännande och tragisk berättelse till att känna som jag gör efter varenda söndagsfilm på tv4. "Njae, det här var inte min grej. Skräll att de ville gå på staden en sväng, skräll att de glömde låsa dörren etc."

Å andra sidan vet jag inte om jag ville att den skulle sluta annorlunda, jag är nog helt enkelt inte gjord för att läsa (och se) på den här kategorin av filmer och böcker. Historien som fortsätter i mitt huvud blir värre, thats it.
Vad gäller låg respektive hög litteratur tänker jag nog sluta att välja. Jag tycker att huvudsyftet är att det gör något för författaren och att det ger något till individen som läser det.


Senaste nytt

Ägaren lämnar härmed in sitt immunförsvar på grund av bristande kvalité.
Efter flera spekulationer verkar det som att ägaren till kvinna årsmodell -87 har fått nog.
- Garantitiden borde gälla fortfarande då jag det senaste halvåret genomfört ett flertal underhåll och reparationer men utan synbart resultat. Det skulle möjligtvis kunna vara något fel på halsregionen då problemen alltid tycks starta där, säger hon uppenbart förtvivlad.
Vad gäller ordinationen om mer vätskepåfyllning och träning har det visat sig lönlöst då mekanismen tydligen inte klarar av så stora förändringar på en och samma gång. Har dessutom visat sig extra svårstartad på bränslet honungsmjölk, panodil, Kan Jang, vitlöksklyftor och berocca. Det finns dock ingen överhängande risk för överhettning då temperaturen i motorn ligger på stadiga 35,1 grader.

Den förtvivlade ägaren vädjar nu till allmänheten för att få hjälp att, som hon själv säger, ta sig ur denna förkylningsspiral. Hon tar gärna emot bättre begagnade reservdelar och är villig att genomgå ännu en kontrollbesiktning för att få reda på vart felet ligger.
Ägaren avvisar dock spekulationerna angående en eventuell skrotning i dagsläget, men medger att företaget är redo att vidtaga åtgärder om inte kvalitén förbättras avsevärt under kommande tremånaders-period.


Detta är en juldekoration och ingen leksak.

Sitter uppe i de värmländska skogarna och irriterar mig på att internetuppkopplingen segar
medan Kristoffer och morfar skruvar bil. Har suttit i cirkus 1 ½ timme och tänkt pluggilera men eftersom
internet fungerar segt tar det ännu längre tid att gå igenom alla sidor som man vanligtvis måste gå igenom innan man börjar med böckerna. Dessutom har min blogg-läsar-lista ökat avsevärt den senaste tiden, nyfiken i en strut. Har funderat en del över de senaste två veckornas alkoholintag, är ju inte van att alkoholisera som förr och man känner sig en del sliten. Det här med att leva studentliv är nog inte riktigt min grej.
Nyss ringde min vän för att stämma av föregående och kommande helg, samt för att prata lite vett i skallen på mig, är skönt att ha någon som ifrågasätter en inom områden man inte kan försvara och som tar ner en på jorden. Fick också förklarat för mig häromdagen att det inte är jag som blir dum i huvudet vid festliga tillfällen utan för att jag utsätts för människor som inte är bra för mig, haha - offerkofta? Frågan är om de bara är mindre bra för mig eller för alla andra, och om det är jag som kanske skall sluta vara självdestruktiv överlag.

Oj oj, negativa klubben.
Loggade egentligen in här för att skriva om glädjen över resultaten på hemtentan samt att krasslet verkar vara tillbaka i halsen. Tydligen var det lite annat som också ville komma ut..

För att återknyta till min vän så hoppas jag på umgänge till helgen, behöver hon den kloka av oss två.

mardröm

"Är du en av dem som var där när det hände
Eller saknade du någon du en gång trodde du kände
Är du en av dem som gråter när ingen ser på
Är du en av dem som berörs ändå

Jag ser mig i spegeln med ögon röda av gråt
Jag tänker hur gick det till hur bar de sig åt
Min lillebror går ut och vi vet aldrig vart han ska
Jag blir så rädd när jag tänker att det kunde varit han eller jag

Aldrig mer ung eller aldrig mera fri
När det handlar om barn har vi rätt att ta någons parti
Men ni vet hur det känns när röda ögon ser svart
Och jag sänder en tanke till dig som ligger sömnlös inatt"

-

känner mig krasslig.


att bo i en etta.

Alla möbler är nu uttagna från vardagsrummet och intryckta i resterande delen av lägenheten.
Hantverkarna är tillbaka och grejar, kissekottarna är instängda i det lilla rummet och jag och Koffa får samsas om sovrummet och datorn. Det var ett tag sedan vi samsades på så få kvadratmeter, tänk vad man står ut med när man är nykär, haha.
Helt plötsligt inser man hur van man är vid att ha en stooor lägenhet.
Om jag någonsin börjar svamla om att vi nog skulle få in våra saker i en tvåa,
slå mig stenhårt i huvudet.

föreställningsvärld

ojojoj, längesedan. Är nog bara att inse att man är något av en periodare.
Nya kurser som börjat vilket har gjort att "att-göra"-listan ökat, trodde dock att den skulle
minska men med tanke på att allt som skall göras skall göras i grupp tar det extra lång tid.
Jag har inte ens orkat skriva mina vanliga "att -göra"listor, haha. Idag måste jag ta tag i pluggeriet,
endast för att man är snål nog att inte köpa böcker utan låna dem på biblioteket, och när lånetiden tar slut måste de lämnas tillbaka - även om man inte har gjort uppgifterna ;)

I helgen vart det tvådagars för min del, och det kändes i kroppen vill jag lova. Natta och jag satt och pratade om det i fredags, att det förr var en regel att man skulle dricka fredag och lördag varje helg, smart drag.
Även om sschleetenheten fortfarande sitter i hade jag multo trevligt båda dagarna, skräms dock över folks inskränkthet - jag umgås med folk som betyder något för mig och som jag vill ha i mitt liv, och sen skiter jag fullständigt i vad alla andra tycker om dem. Kanske skall ta dig en blick i spegeln och fundera lite.

Imorgon återvänder hantverkarna till vasagatan, så idag måste ALLT (utom soffan) ur vardagsrummet, okej att vi har en stor lägenhet, men inte riktigt så stor.

Nu blir det tvätt, sedan plugg, sedan träning, sedan flyttning av möbler...
gaash.