let's go steel som fancy cars.

- Vill du ha lite extra tid och pengar till det?
- ja tack, gärna i plusmenyversion om det går.

Varje dag tänker jag "usch idag blev det inte så mycket gjort, men imorgon då jävlar". Igår var en sådan dag, jag fick i och för sig en hel del gjort - pluggade (minimalt), tränade, städade, bakade kanelbullar och lagade mat. Efter maten, då jag tänkt ta tag i pluggeriet tog det dock tvärstopp. Ett magknip och illamående utan dess like kastade sig över mig och jag låg dubbelvikt i soffan resten av kvällen. Fy. Känner av sviterna även idag. Tänk att till och med potatisen skulle svika mig.
Helgen som kommer känns lite sönderriven, hackig på något vis.
Förhoppningsvis var gårdagens incident bara tillfällig, har varken tid eller lust att bli en sjukling.


"Det verkliga sättet att spilla tid är att räkna timmarna"
- Rabelais.

..Kanske är där man gör fel, och på facebook.


~


”Jag arbetar inte. Jag leker. Det är en kosmisk lek som syftar
till att befria människornas hjärtan. Den dag allt arbete är lek
har vi paradiset på jorden, då har alla hittat hem.”

Thomas Di Leva

.


Kilar ner till Carro för att äta paj,
22.35 haha.

Idag är det en sådan där dag då Ale borde dunka mig stenhårt i ryggen och kalla mig för pessen, ge mig något slags perspektiv.

usel dag idag. Är på dåligt humör och känner mig allmänt krass i kroppen. Konstigt att det kan bli så ibland, vad orsakar vad? - jag gissar på att obehagligheten av att kroppen är i otakt gör att humöret sjunker.
Stod som vanligt och tjuvlyssnade på folk på bussen när jag åkte hem från universitetet idag. Det mest intressanta med människor är att de kommer till en punkt där samtalet egentligen ebbat ut men de fortsätter att prata för att de är medvetna om att de just där och då, är i centrum av uppmärksamheten, de vet att folk nästan inte kan slippa undan utan måste fortsätta lyssna. Samtalet ändrar då ofta karaktär och övergår till att handla om något "tycka-något-om-ämne" som t.ex. sport och politik. Idag var det lite roligare än andra dagar, kanske mest för att jag var så fientligt inställd och tog varje mening som en indirekt påhopp.
Vad gäller uppmärksamhetstörstande människor på bussen ger jag dem gärna det de vill ha, jag kan inte låta bli - är ju så förbaskat nyfiken. På tal om tjuvlyssnande medtrafikanter satt det en äldre herre framför mig och Catarina igår och skrattade åt mitt oskyldiga erkännande att jag inte har en aning om vilka författare som klassas som arbetarförfattare och vilka verk som är värda att nämna. Den söte mannen framför oss kunde dock inte ge mig en lektion i svensk 1900-tals kultur utan fortsatte hela resan småffnittrandes i sätet framför.

När jag klev av bussen doftade det kaffe. Mmm Löfbergs Lila. Hela vägen hem kunde jag gå och låtsas att koppen som skulle bryggas när jag väl kommit innanför lägenhetsdörren skulle dofta likadant. Har fortfarande inte bryggt något kopp på grund av rädslan att bli grundligt besviken.
Kaffedoft, en bra sak med den här staden.

trist för mig, trist för humöret.

Idag gnager det i bakhuvudet, det är en massa saker som jag inte är helt tillfreds med,
har en olustig känsla och tror mig inte veta varför. Men när jag väl försöker att utreda det onda uppkommer mängder av punkter som kunde varit bättre t.ex. lite mer fritid i maj, lite mer jobb i sommar, lite mer pengar överlag. Fick några trista besked igår vilket inte höjer humöret.
Inget av detta är allvarligt, det är överkomligt, men likförbannat är de av skavsårskaraktär.


tillägg

ett tillägg till föregående inlägg.

Var och tränade förut och märkte då konsekvensen av helgens bravader. 
Fy så segt det gick.
Jag skyller allt på cigaretterna, även de jag trampade på.

Fiskmåsland.

Festilurandet blev precis så bra som jag trodde att det skulle bli, fina vänner man har.
Det var spännande att spendera några timmar i karlskoga, har ju någon slags antigen mot den staden men det gick mycket bra, det var bara några kommentarer som slank igenom ;) De flesta var dock befogade då vissa personer verkar sakna all social förmåga. Kvällen bestod av massa nya möten - många väldigt trevliga och andra inte lika fullt så charmerande. Fick till exempel en stenhård spark på smalbenet av en kille som tyckte att det var ett mycket bättre sätt att ta kontakt än att säga exempelvis "Hej!", haha. Det händer alltid en massa galenskaper när jag och Natalie är ute på galej och det kan nog mycket väl vara så att vi skapar de flesta själva ;) sammanfattning: Natalie & Helen, tacos, honungsöl, nertrampade cigaretter, Samy, en oerthört god drink som vi inte kan namnet på, Knekta kungar, Småbröderna, tacklingar - bärningar, Jonas, öl i knät, dans!?, transcomsamhörighet, stor igenkänningseffekt - halva krillehôla på plats, den tacklande men ack så trevliga plutten, Misconduct, rödbrallan, vitskjortan, rockers, en ordentlig efterfest, upplyst kissplats bland rhododendronbuskar, mer tacos, tältsängssoveri.

Kommentarer att minnas:
"Hej, var det du som bröt foten på Pontus?"
"Den här var jättegod, synd att vi inte frågade vad det var för något"
"Har du övat något på ditt biljardspel? Sist var du ju inte sådär jättebra, men jag såg att det finns potential"
"Ni ser inte så villiga ut" alternativt "Ni ser rätt så billiga ut"
"Det där är riktigt rockiga tjejer" ?
"Men Sandra, du fattar ju inte, du är ju görfull. Jag menar Pelle" - "Ja men jag menar Pontus" 
*spark, "va blire?" "oj, förlåt, kan jag få en kram" "Nej, det kan du verkligen inte, du kan ju inte sparka mig först och sedan tro att du ska få en kram.."
"Du måste hjälpa mig att välja ut ett par löparskor, men jag är typ plattfot" "Det är typ Alex med så då vet han vad du ska ha för något"
"De här tjejerna dricker ren sprit"
"Om du dricker upp den här på mindre än 30 sekunder så får du en ny"
"Bara för att jag pratar med dig betyder det inte att jag är kär i dig"
"Jag kan inte släppa att han är 27, 27! jag trodde han var typ 19-20."
"Undra om man har problem om man röker ett cigarettpaket om året?"
..osv.

Tack.
Karlskoga, vi ses snart igen.


Utkast: April 16, 2010



"Men det de tänkt ge till oss imorgon kan vi ta redan idag
Och du behöver inte vänta på att nån ska säga bra
Det de tänkt ge till oss imorgon kan vi ta redan idag
Och det de kallar vår belöning vill vi ändå inte ha"

Imorgon, imorgon.

"I'm one of those bad things...



...that happens to good people."

jag kanske måste förtydliga mig; jag är inte 5 år.

Idag är jag extremt trött. Blev jobb en sväng igår och efter det försökte jag läsa ut boken tills dagens föreläsning, det gick sådär. Har fortfarande två kapitel kvar.
Eftersom jag är en del lat och snål orkade jag inte åka buss imorse utan tänkte snika skjuts av sambon, bra plan - ända tills jag fick reda på att han skulle börja klockan sju. Försökte tänka positivt och såg min chans att hinna läsa klart boken + skriva ut lite papper så jag studsade glatt ur sängen 06.10 när klockan ringde (pyttsan). Ångrade mig genom hela påklädningsprocessen och iordninggörandet, men gav mig fan på att jag ska bli en morgonmänniska. Väl uppe vid uni fanns det inget kaffe att tillgå då allt var stängt, spenderade 40 minuter i copyshopen utan att få ut ett enda papper och hann läsa ungefär fem sidor i boken. Go start.
Vår föreläsare inte tyckte att hon var så kompetent vad gäller barns läs- och skrivutveckling så vi fick joina GALT:arna (de som läser till lärare för yngre åldrar) och där satt Johanna :) Förvånande då jag trodde att hon läst klart sin svenska för längesedan (eftersom hon är klar till jul) men icke, det var mycket trevligt att få bänksällskapa med henne i allafall.
Sprang runt lite med Catarina på Hot spot och skrattade åt Sofia som testade "fylleglasögon". Sedan hemkomst har jag suttit här och faktiskt, hör och häpna, fått lite gjort. Nu ska jag ta en fight med skrivaren här hemma och se om han vill ha lite nytt bläck i utbyte mot att jag får mina papper..

Fick precis ett positivt besked angående den senaste hemtentan. Still going strong, haha.
Snart är det helg och ölen står redan på kylning. 

”sitt upprätt, rak i ryggen, le mot världen – för helvete le”

På våren blir jag revolterande, jag vill ta tag i och förändra - kanske allra mest mig själv. 
Satt kvar i skolan igår med Catarina och diskuterade en massa banala felaktigheter i världen,
det började med människors användande av svenska språket - lata djävlar. Sedan gick det över till resterande världsproblem som strattsatser, människors homofobi och främlingsfientlighet, djurplågeri m.m. 
Om jag ska göra något vill jag göra det ordentligt, dessvärre verkar det som om att det är omöjligt att gå fullt ut när man lever i västerlandet. 

För att öka på min vårrevolt har jag nu plockat fram fjällrävenjackan och conversen står stadigt i skoskåpet, Catarina antydde att jag kanske inte behöver mina attiraljer men jag tycker att det är nostalgiskt och bra. Avvaktar dock med sjalarna, nitbältet och säkerhetsnålarna. Någon form av vuxenhet måste väl har växt fram...
På tal om nostalgi har Samy äntligen återvänt till hôlan och han skall jag få träffa på lördag. Dessutom väntar umgänge med Darlo med vänner i fiskmåsregionen.
Fördomar? Jag?


"man borde vara lite dalai lama
man borde vara lite povel ramel
åtminstone bli mordhotad av nazisterna
lite snäll så att det stör

jag är inte detta
just när jag tänkte bli något av detta
blev jag fullt upptagen med att tänka
på om min förra flickvän trots allt
inte kysste den där gyminstruktören"


Det här med vårrevolter är ingen ny företeelse i mitt liv, bjuder på några tillbakablickar från kära helgon.net:

ta över världen och andra veckoplaner
Daterat: Onsdagen den 15:e juni 2005 kl 14:46

"Ne det är sant, men det beror på att de hela tiden använt fel metoder, t.ex. våld, media, tvångsövertagningar m.m. Människan är ond rätt igenom, med bara sitt eget bästa i centrum, så är det bara. men jag vet några som sakta men säkert håller på att bygga upp en plan för världsövertagandet.. om du är ute och går sent någon kväll/natt så titta ner mot asfalten..
då ser man maskar och skalbaggar.. och jag är övertygad om att de ska försöka att erövra jorden.. sen såg jag en svart nyckelpiga som bor i min trädgård och jag tror att det är han som leder dem. därför tänkte jag ansluta mig till dem i hopp om en bättre värld..
än så länge är det jag, natalie, småkrypen, de två osynliga varelserna och robinssonEmma.
kom och gör oss sällskap vettja :)

igår uppfann jag och natalie en egen festival, klart bättre än hultsfred..
eller det måste den ha varit eftersom folk ringde därifrån till oss, medans vi inte ringde någon..

på fredag blir det till att arbeta för bärfolket igen..
jordgubbar, jordgubbar, jordgubbar."



Molotov Cocktail Party
Daterat: Måndagen den 13:e mars 2006 kl 21:03
 Idag börjar livet, vårvårvår. TOKVÅR!
´Ge mig alkohol i blodet och 16åringar med gummistövlar, tack. Så ska i allafall jag leva loppan.


six days went by
trying to forget her face
it was you and i
we were too young for these games
and all the pictures that i kept
and all the things i should have said
it was you and i
but mostly me


”Nu är historien slut, min Älskade. Jag har hämnats: vi äro kvitt...”

Det är över nu, nu räcker det.
och det kunde inte kännas mer rätt. Tack."
 
 


better fit, better feel.

Den här sommaren ska fanimej bli outstanding.
Planera, planera, planera.
Kom gärna med idéer folkens, jag är med på allt!.

Hôpp, näu blijrä jôbb.

pedagogical discourse.


Det blev inte riktigt som jag hade tänkt.
Nu måste jag ta mig i kragen.

beroendepersonligheter


..och där försvann ytterligare två timmar, sablarns Facebook.

Med eller utan lock?

Nu sitter man här då, i ett inglasat "drop-in"-rum på universitetet. Tänkte vara lite duktig och följde med Kristoffer redan vid kvart i åtta. Skall inte träffa studiegruppen förrän vid tio men eftersom jag är så pass snål att jag inte vill gå upp samma tid men ändå åka buss valde jag att försöka få något gjort. Jag kom upp, slängde in matlådan i kylen, förstod äntligen (!!) hur man skriver ut från ett usb-minne, köpte kaffe, smög in i ett sådant här rum och sen... nothing. Har i och för sig gått igenom blogglistan, facebook och hotmail, samt en snabbkik på its. Men ändå, böckerna ligger i travar omkring mig och jag tyckte ändå att bloggen behövde uppdateras, hjälpte tydligen inte med universitetsluften.
På tal om luft finns det knappt någon här inne, så kvavt att huvudvärken lär sitta som ett klistermärke i pannan redan innan lunch, kaffe på det gör inte saken bättre. Får ta ett snack med min vaktmästare till sambo, någon ordning måste det ju vara.

Ojojoj, nu är det bara en timme kvar tills vi skall ses, undra hur jag ska fördriva tiden...
(snegla lite lätt åt boktraven på höger sida av datorn). Fan.


På däck.

Sådärja, ny vecka - nya attgöralistor. ´Igår började vi en ny kurs vilken är kort men intensiv, dock intressant. Måste bara tillåta mig själv att fokusera mer på specialpedagogiken, känns som att den har fått stå tillbaka tillräckligt. Påsken var trevlig, det var skönt att få kasta in tentan och sedan få några dagars ledighet. Skulle ha jobbat både fredag och lördag men Susanne ryckte in och tog mitt pass, lovely. Festikuret med brudsen blev som jag trodde, oerhört trevligt :) Kom dock inte ut men det börjar bli någon form av regel när jag bjuder hit vänner från andra kommuner. Söndagen spenderades tämligen horisontellt, var inte gôrpigg - sedan gjorde nog bristen av sömn sitt också.
De senaste två dagarna har jag varit så fruktansvärt trött, eller matt. Jag vet inte vad det beror på, sover hur länge som helst men känner mig ändå inte utvilad, fy. Känns som att det kan vara någon förkylning som ligger och lurar.

Idag blir det träning, pluggeri, veckohandling och tvätt - tjo. Imorgon är det back till Kau som gäller, och lunchen med Johanna smäller högst.


"det är sååå synd om mig"

Tror att min vän har smittat mig, fick precis ett skyfall nerför kinderna som inte ville ge sig i första taget.
Det har blivit några tårar de senaste veckorna men man mår lite bättre efteråt, skönt att rensa bland spänningarna i huvudet. Nu har jag i allafall kastat in hemtentan, kan inte riktigt känna mig nöjd men när bokstäverna börjar glida ihop när man tittar på pappret är det nog lika bra att skicka in den.
Veckan har varit uppochner, har suttit maniskt och stirrat ner i böckerna för att försöka hitta något till hemtentan. När vi fick den i fredags såg den relativt enkel ut, på gränsen till rolig då man fick välja bland flera uppgifter. Att välja de två uppgifterna som baserade sig på engelska verkade vara en ordentlig nitlott och jag har nu verkligen bestämt mig för att det inte kommer att bli någon engelsklärare av mig, isåfall skall jag tvingas stenhårt.
I tisdags eftermiddag unnande jag mig umgänge med vackra Natalie som kom hit till stora staden för att umgås. Från ett till kvart över tio fick jag bara strosa runt, prata galenskaper och dra mitt kort i diverse affärer. Det var en välbehövlig paus i allt det andra och jag önskar att vi kunde göra så lite oftare. Ibland är det skönt att få vara sig själv, helt oavkortat. Gäspade hela vägen hem av glädje och utmattning, det tar på krafterna att spendera så mycket pengar - haha. Tack Darlo.
Vill också också passa på att hälsa till Johanna att det känns som åratal sedan vi sågs, hmm - var det i fredags? ;) hursomhelst - skärpning, Bli frisk!

I helgen blir det jôbb men på lördag skall jag unna mig förbaskat många öl efter veckorna som varit, får hem några goa brudar på mat, vin, spel, prat och turkietplanering. Gött det!